CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY
AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI. DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.
MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN
MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA
Memerlukan Tenaga Pengajar @ Trainer Untuk Program Tahunan Syarikat Anda?
Assalammualaikum wbt,
Kepada anda yang chef obie kasihi.
Chef Sediakan Contoh Kelas Masakan Western
Berkumpulan atau Perseorangan Untuk Syarikat Korporat atau Yang memerlukan perkhidmatan ini.
Dibawah ini pihak tuan boleh memilih satu jenis untuk setiap tajuk utama- STARTER @APPERTIZER , MAIN COURSE , DESSERT& BAVARAGES.
Starter@Appertizer
Soup Of The Day- Wild Mushroom Musscle Soup with Garlic Bread Lousinia
or
Rich Creamy Broccoli Soup with Garlic Bread Broadway
or
Seafood Chowder with Brown Bread
or
Salmon Salad with Italian Dressing or Caesar Salad And Dressing
or
Marinated Spicy Chicken Wing with Spicy Sauce
or
Fruit Salad and Yogurt fruit Dressing
Main Course
Lamb Shank served with Mash Potato and Classic Gravy
or
Grill Irish Beef Joined with Carrots, Potatoes, Onions and Mushrooms
or
Supreme Chicken - breast of chicken with smoked beef bacon stuffing and Black Peppercorn Sauce
0r
Strips of Fresh Cod Fillet in a Light Galway UnsultedButter Batter, Served with Salad and Fries
or
Spicy Grill Salmon served with Salad and Fries
or
Beef Stew Original
or
Aussie Sirloin Steak grilled to your liking and served with Onion Rings, Homemade Steakhouse Fries & Pepper Sauce.
Dessert
Austria Banana Crepe' with Butterscotch Sauce
or
Dutch Apple Fritters with Plum Sauce
or
Spanish Doughnut with Cinnamon Sugar
Bavarages
Mojito Classic
or
Cucumber Mint Soda
or
Berries Mint & herbs with soda
Sekiranya pihak tuan ingin menambah menu atau ada cadangan yang lain, pihak chef obie dengan sukacita boleh pertimbangkan.
Yuran Untuk Kelas Masakan @ Bengkel - kebiasaanya pihak chef obie mengikut Budget daripada pihak Syarikat dan diadakan di Syarikat mereka.
Contohnya:
Syarikat A Budget RM8000 untuk semua staff mereka mengikuti program masakan chef obie-
dengan jumlah staff HQ hampir 80 orang.
Di sini chef akan membuat kelas secara demo dan semi hands on. Chef akan mengajar secara demo dengan memanggil beberapa staff syarikat ( bergilir ) mengikut menu yang telah dipersetujui.
Sesi soal jawab juga akan berlangsung secara menerus ketika program memasak bermula.
pihak chef akan sediakan Menu & Resepi utk 80 orang bersama dengan goodies & sijil kehadiran & sesi bergambar
atau
Syarikat A Budget untuk mengadakan kelas masakan , Maksimum Sehari 10 orang dengan budget RM 350 seorang ( menu pilihan mengikut diatas )
Pihak chef akan menyediakan pembantu chef, dan akan mengajar secara semi hands on , nota , menu dan resepi pihak chef akan sediakan bersama sijil & sesi bergambar.
Sekiranya pihak tuan berminat menggunakan perkhidmatan chef obie , boleh buat tempahan kelas@bengkel seawal yang boleh , selewatnya seminggu sebelum tarikh kelas diadakan.
Deposit kelas 70 % perlu ke akaun pihak chef - MBB 151409098193 Muhamad Gunawan Jamil
Baki 30% perlu diselesaikan pada hari kejadian .
Pihak chef boleh dibawa berunding sekiranya pihak tuan ada budget tertentu untuk mengadakan kelas memasak .
Sila hubungi pihak chef bila-bila masa sahaja .
Hubungi & Follow chef obie
chef nak berkongsi kata kata positif untuk Anda..dan juga diri sendiri sendiri..
kepada anda semua yang melayari blog chef obie hari ini.
Pengumuman untuk anda menyertai
" Contest Giveaway Chef Obie 1 Million Views "
yang akan bermula pada minggu hadapan,
Contest ini diadakan bagi menghargai anda semua " my heartbeat "
yang melayari blog chef obie sejak ia mula diujudkan.
" Contest Giveaway Chef Obie ( CGCO ) " ini diadakan sempena 1 juta views di blog chef obie - chefgunawanmalaysia.blogspot.com.
Pada hari jumaat yang lepas blog chef obie telah mencecah 1 juta views,
mungkin ia tidaklah banyak mana , tetapi sebagai blogger masakan yang bermula zero.. dan agak jahil dengan i.t apatah
lagi kurang ilmu berblogger ia satu pencapaian yang chef obie tidak jangka dalam masa yang agak singkat juga.
Terima kasih anda semua yang sudi menjadikan blog chef sebagai rujukan.
Berbalik kepada Contest Giveaway Chef Obie ( CGCO )
Ia akan bermula pada hari Isnin 9 Mac 2015 sehingga hari khamis 12 April 2015
dan keputusan pemenang akan diumumkan pada hari Isnin 13 Mac 2015.
Syarat - Syarat Pertandingan
1.Terbuka kepada semua warga Malaysia , Singapura & Brunai Darussalam & tiada had usia.
2.Wajib menjadi Follower
*Blog chef obie - chefgunawanmalaysia.blogspot.com
*Facebook - chefobie untold
*Instagram - chef_obie_official
( sekiranya anda tiada akaun gmail , anda dibenarkan menjadi salah satu follower sama ada di Facebook atau Instagram )
3.Anda semua wajib menjawab soalan yang mudah berpandukan
penaja setiap hadiah ,
Jawapan boleh anda refer pada info yang akan diberi oleh chef obie dalam blog ini dan juga dalam FB chefobie untold.
1 minggu mewakili 1 soalan
Anda perlu terus menjawab soalan dibahagian comment
Contoh :
Berapa Usia Chef Obie pada tahun ini - 2015 ?
Jawapan : 29 tahun ( nama anda , No Contact @ email anda )
Anda boleh menjawab di dalam blog ini dalam bahagian Comment, dalam Facebook atau dalam Instagram
sekiranya anda ingin menjawab di semua laman sosial ini juga dibolehkan.
Pihak kami akan menilai & mencatat - kepantasan anda menjawab sepanjang pertandingan.
5 soalan akan diberi , 1 soalan seminggu , dan anda wajib menjawab 5 soalan yang diberi sehingga tamat pertandingan.
4. Sekiranya anda merupakan seorang blogger , anda wajib menyediakan
Entrie " Contest Giveaway Chef Obie " di blog anda. Hadiah untuk blogger yang menyediakan entri juga disediakan , dan entrie anda akan dinilai oleh pihak kami.
5.Pihak kami menyediakan Hadiah untuk semua walaupun anda bukan blogger. Jangan lepaskan peluang
6. Soalan pertandingan akan dikeluarkan pada Hari
Isnin - 9 Mac 2015
Isnin - 16 Mac 2015
Isnin - 23 Mac 2015
Isnin - 30 Mac 2015
Isnin - 6 April 2015
Dalam blog ini , Facebook - chefobie untold dan dalam Instagram
Hadiah-hadiah menarik dari penaja seperti
Voucher - Voucher Menarik dari Para Penaja
Top UP Hotlink Maxis RM10 x 10
Easy Whisk ,Just Press & Spin RM50 x 2
Majalah Masakan AROMA Terbaru 1 x 30 naskah
Buku Pemanis Mulut Ct Delima 1 x 30 naskah
Buku Masakan Tempatan & Antarabangsa 1 x 10 naskah
Buku Sugarcraft A Step By Step To Creating 20 Novelty Fondant Cakes- YASMIN SANUSI 1 x 1
Limited Edition Buku CupCake 3D chef obie 1 x 1 naskah
Sijil Penghargaan chef obie 1Million Views
eBook -ebook terlaris , Teddy Bear & banyak lagi hadiah -hadiah menarik untuk dimenangi ! 7.Keputusan Pertandingan adalah Muktamad. HADIAH-HADIAH CONTEST GIVEAWAY CHEF OBIE
Hadiah Pertama x 1 pemenang
Voucher Farm Berry RM50 x 1
Easy Whisk RM50 x 1
Top up Hotlink / Maxis RM10 x 1
Majalah masakan AROMA x 1
Buku Pemanis Mulut CT Delima x 1
Buku masakan Tempatan & Antarabangsa x 1
ebook
Food Jam ( gift )
Grill Cabin ( gift )
FMME ( gift )
Sijil Penyertaan x 1
Hadiah Blogger x 1 pemenang
Voucher Farm Berry RM50 x 1
Easy Whisk RM50 x 1
Top up Hotlink / Maxis RM10 x 1
Majalah masakan AROMA x 1
Buku Pemanis Mulut CT Delima x 1
Buku masakan Tempatan & Antarabangsa x 1
ebook
Food Jam ( gift )
Grill Cabin ( gift )
FMME ( gift )
Sijil Penyertaan x 1
Hadiah Ke 2 x 1 pemenang
Voucher Farm Berry RM50 x 1
Top up Hotlink / Maxis RM10 x 1
Majalah masakan AROMA x 1
Buku masakan Tempatan & Antarabangsa x 1
ebook
Food Jam ( gift )
Grill Cabin ( gift )
FMME ( gift )
Sijil Penyertaan x 1
Hadiah ke 3
Voucher Farm Berry RM50 x 1
Top up Hotlink / Maxis RM10 x 1
Majalah masakan AROMA x 1
Buku masakan Tempatan & Antarabangsa x 1
Food Jam ( gift )
Grill Cabin ( gift )
FMME ( gift )
Sijil Penyertaan x 1
Hadiah ke 4
Limited Edition Buku CupCake 3D chef obie x 1 naskah
Top up Hotlink / Maxis RM10 x 1
Majalah masakan AROMA x 1
Buku masakan Tempatan & Antarabangsa x 1
Sijil Penyertaan x 1
Hadiah ke 5
Buku Sugarcraft A Step By Step To Creating 20 Novelty Fondant Cakes- YASMIN SANUSI x 1
Majalah masakan AROMA x 1
Sijil Penyertaan x 1
Hadiah ke 6 x 28 pemenang
Buku Pemanis Mulut Ct Delima x 1
Hadiah ke 7 x 24 pemenang
Majalah Masakan AROMA
Hadiah Saguhati x 5 pemenang
Top up Hotlink / Maxis RM10 x 1
Jutaan terima Kasih kepada Para PENAJA Contest Giveaway Chef Obie CGCO
Assalammualaikum wbt Dan salam sejahtera kepada anda semua yang setia melawat blog chef obie.
Ada pengumuman mengenai Bengkel untuk anda semua yang berminat untuk mendalami atau ingin menambah ilmu dalam pembuatan kek ,perniagaan kek melalui online juga offline yang berkesan , pengurusan , costing , pemasaran ,penggunaan peralatan yang sesuai untuk anda pada kemampuan yang minimum -
Perkongsian ilmu & Bukti kejayaan daripada pembuat kek coklat online & offline yang tengah panas dan hangat di Facebook dan medium sosial yang lain.
Chef Obie juga akan membuka rahsia dan berkongsi kejayaan dalam pembuatan kek 3D.
Terbuka kepada semua - Bengkel yang diberi nama "ZERO TO PRO" chef obie merupakan bengkel penutup bagi tahun 2014 oleh chef obie dan juga daripada penaja Official Tepung Hairan - Puan Azu
Bengkel- yang penuh pengisian kepada anda yang baru dan yang telah menceburi bidang perniagaan / pembuatan kek online & offline secara komersial dalam membina penjenamaan sendiri.
Jangan lepaskan peluang yang hanya setahun sekali diadakan di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa ,Bandar Tun Razak , Kuala Lumpur
Bengkel paling murah diMalaysia- Yuran Asal RM380 untuk menyertai Bengkel Zero To Pro , kini hanya RM60 sahaja untuk melayakkan anda menyertainya.Hanya RM60 anda sudah layak joint Bengkel Zero To pro- termasuk makan dan minum, sijil penyertaan dan goodies- goodies yang menarik.
Cepat - cepat booking tempat anda sekarang!!!
'BENGKEL ZERO TO PRO- CHEF OBIE'
Tarikh : 27 September 2014
Masa : 8 pagi sehingga 5 petang
Yuran : RM60 ( termasuk makan dan minum, sijil & goodies )
Tempat : Yayasan Pusat Belia Antarabangsa, Bandar Tun Razak , Kuala Lumpur.
Untuk Tempahan Tempat Hubungi : Puan Azu 019 2912915 / whatsapp
Ebook Biskut & Kuih Raya Popular 2015
chef obie
1. ebook Kuih & Biskut Raya 2015 (hottest!)
Menjadi Pilihan Pembuat & Peniaga Biskut & Kuih Raya*****
2.ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
3.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
4.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
5.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
6.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
7.ebook Ayam Golek Popular(hot!)
8.ebook 100 Resepi Roti Chef Obie ( terlajak laris! )
Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang !Hanya RM30.00 sahaja seunit
Dapatkan sekarang ebook chef obie! Hanya RM30.00 sahaja melayakkan anda untuk menerima 5 ebook istimewa ini.
Hanya RM30
seunit
Cara Pembelian :
Bank In ke Akaun MBB ( Maybank )
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:
Nama ebook , RM30 , masa , tarikh dan
email anda , kemudian sila hantar ke017 2260719
( whatsapp / sms )
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima
Terima Kasih
Komen
5 Komen
5 ulasan:
Tanpa Nama
berkata...
Salam chef, Maaf bertanya- Sekiranya kami memerlukan chef untuk membuat demo utk event kecil & berskala sederhana,keluar dari kl adakah chef menerima & apa syarat juga keperluan yg perlu kami sediakan.
Chef obie Segala ilmu dan pengalaman yg dikongsi ia bagai permata yg tiada boleh dijual beli...segala nasihat dan tunjuk ajar akan cuba dimanfaat sebaiknya
wslm, kepada sesiapa yang ingin dan memerlukan perkhidmatan chef obie- anda boleh terus sahaja hubungi ditalian 017 2260719 atau email : gunawan.jamil@gmail.com